Vælg smukke og stilfulde døre til dit hjem

26 juli 2022 admin

editorial

Skal du have sat nye døre i huset, både indvendig og udvendig? Så kan du med fordel læse med her.

Det er nemlig ikke nogen lille sag at vælge døre til sin bolig. Dørene har større indflydelse på hjemmets æstetiske udtryk end man måske lige umiddelbart skulle tro. Yderdørene er med til at give facaden sit unikke særpræg, og bør spille sammen med øvrige eksterne elementer.

De indvendige døre skaber flow og sammenhæng mellem stuer og værelser i din bolig. Og begge typer døre bør matche såvel hverandre som øvrigt træværk – for eksempel vinduesrammer – i boligen, hvad angår såvel design som materialer og udførelse.

Hvordan vælger jeg de rette indvendige døre?

Først skal du tænke på den overordnede stil i dit hjem. Hvis dit hjem f.eks. er en traditionel villa fra forrige århundredeskifte, skal du vælge døre, der passer ind i denne stil. Franske døre er en god mulighed for at adskille stuerne en suite. Hvis du har et mere moderne hjem, så kan du vælge døre med et mere moderne design.

image

Det er også vigtigt, hvilket materiale døren er lavet af. Indvendige døre kan være fremstillet af træ, PVC eller træ og aluminium. Hvis du ønsker, at dine døre skal matche det øvrige træværk i dit hjem, skal du vælge døre af samme materiale. Hvis dine vinduer f.eks. er lavet af fyrretræ, vil det skabe et sammenhængende look, hvis du vælger indvendige døre af fyrretræ.

Endelig skal du tænke på dørens finish. Døre fås i mange forskellige overflader, lige fra naturligt træ til malede overflader. Vælg en finish, der passer ind i resten af dit hjem.

Hvor finder jeg de bedste yderdøre og indvendige døre til min bolig?

Du kan med fordel aflægge Klarvinduer en visit, hvis du har brug for inspiration til at finde den rette dør. Læs mere på klarvinduer.no

Flere Nyheder