Man bygger huse med elementer såsom facadeelementer nu om dage

18 januar 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Det var formentlig noget helt andet, når dine bedsteforældre byggede huse, og det var helt sikker noget markant anderledes, man gjorde, når det var ens oldeforældre, der gjorde det samme.

Selvfølgelig er der mange forskelle, som man kan slå ned på, hvor det selvfølgelig også handler om, hvad det er for et type hus, man skal have lavet.

Sådan noget som facadeelementer var måske ikke så ukendt for dem, for det har man gjort sig i med mange huse på gammeldags maner, som man stadigvæk gør det, således som at bygge en del af facaden først til en bygning, som man så kan rejse op og fylde hullerne ud med.

Men moderne facadeelementer er noget helt andet, hvor man har en større del af huset klar allerede her, når man har rejst et nymodens facadeelement, end hvad man havde tidligere.

De ville nok kigge lidt misundeligt på os med, hvordan vi gør det nu om dage.

image

Moderne facadeelementer er noget helt andet, end hvad man tidligere gjorde

For man ser nok mest for sig, at man murer en bygning op fra bunden tidligere, og så får den langsomt tilført lidt i højden fra alle sider, så den kan støtte sig selv.

Nu er det nærmest noget med, at hvis man besøger det samme område hver dag, så ser man ikke langsomt en bygning kravle langsomt i vejret; den tager fart i hop, hvor man den næste dage kan have flere etager, der er “sprunget” op af jorden.

Det er facadeelementer af blandt andet beton, som vores forfædre ikke havde, og så kan man også præfabrikere dem på nærmest et samlebånd, så man har dem liggende, når man skal bruge dem.

Og de passer stadigvæk perfekt, selvom man skal have lavet mange, og der kan være forskellige dimensioner på disse elementer. 

Flere Nyheder